Op kleine voet

Wat zijn handige poetstips bij kinderen?

Geplaatst op

Veel ouders willen graag wat tips voor het poetsen van de tanden van hun kleine. Soms gaat dat wat lastig, omdat het toch wel vervelend kan zijn, zo’n tandenborstel in de mond. Wel erg belangrijk natuurlijk! Daarom in deze blog een aantal tips waarmee het in de ochtend en avond net allemaal wat makkelijker gaat. Dat is voor iedereen een stuk fijner. Kijk snel met ons mee en doe je voordeel met de tips. Mondzorg Lingewijk: gespecialiseerde tandheelkunde in Gorinchem, helpt je graag om de tanden van jezelf en die van je kinderen, gezond en sterk te houden.

Wat zijn poetstips voor kleine kinderen die werken?

Poets de tanden van je kind twee keer per dag. Het is belangrijk om zelf het goede voorbeeld te geven, zodat de kinderen het overnemen van je. Dat is toch wel de basis tip die we je mee willen geven. Verder zijn er nog wat tips die het makkelijker voor je maken om de tanden schoon te maken, zoals:

  • Maak het tandenpoetsen een leuke activiteit. Zorg dat er geen stress ontstaat. Maak er een verhaaltje omheen
  • Zelf laten poetsen is een goede manier om je kind te laten wennen aan de handeling. Wel zelf de klus afmaken, zodat het goed gebeurt.
  • Het is leuk om je kind zelf de borstel uit te laten zoeken. Op deze manier krijgt het poetsen een extra leuk element
  • Poets voorzichtig, niet ruig. Het hoeft niet hard en zo zal je kind minder stress ervaren
  • Poets met de elektrische borstel, maar leer het kind ook poetsen met een normale handtandenborstel
  • Maak gerust afspraken met de tandarts, kindertandheelkunde is kosteloos

Dit zijn eenvoudige tips waarmee het zeker niet moeilijk is om de tanden van je kind in topconditie te houden. Vraag een expert om meer informatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op kleinevoet.nl ga je meer ontdekken over je eigen modesmaak en hoe je een outfit snel en voordelig samen weet te stellen.

Contactgegevens

Via info @ opkleinevoet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden