Op kleine voet

Waarom de mondhygiënist bezoeken?

Geplaatst op

Naar de tandarts gaan is natuurlijk eng, maar wel van een groot belang. De tandarts controleert je gebit en ziet wanneer er iets verkeerd is. Je gebit kan vervuild zijn en er kan opgehoopt tandplak op je gebit zitten. In de meeste gevallen maakt de tandarts dat zelf schoon, maar in sommige gevallen raad de tandarts aan om naar de mondhygiënist te gaan. De mondhygiënist zijn tandheelkundige specialisten en hebben een vergunning om therapeutische mondhygiënische diensten uit te voeren. Veel mensen denken dat de mondhygiënist alleen het gebit schoonmaakt, maar dat is niet helemaal waar. Ze voeren verschillende werkzaamheden uit die van belang zijn voor de gezondheid van het gebit. In dit artikel gaan we dat uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Tandsteen verwijderen

Tandsteen is een veel voorkomende aandoening bij mensen die niet goed hun tanden poetsen. Veel mensen poetsen namelijk alleen de tanden en vergeten hierbij het tandvlees en zo kan tandplak blijven zitten. Tandsteen is verkalkte tandplak die zich heeft opgehoopt tussen de tanden en vooral de kiezen. Daarnaast zit het vaak onder de rand van het tandvlees en is het moeilijk om dit zelf te verwijderen. Tandsteen draagt verschillende ziekteverwekkende bacteriën met zich mee en het is van groot belang dat dit verwijderd wordt. De tandarts kan vaststellen dat je last hebt van tandsteen en je hierdoor aanraden om naar de mondhygiënist te gaan. De mondhygiënist gebruikt verschillende speciale instrumenten die eenvoudig het tandsteen kunnen verwijderen. Wanneer je dit laat doen door een ervaren mondhygiënist voel je hier bijna niets van.

Andere diensten

De mondhygiënist verleent ook andere diensten, waarvan je gebruikt kunt maken. Ten eerste kan de mondhygiënist een screening uitvoeren voor mondkanker. Hierbij wordt er gekeken naar eventuele kans op mondkanker en geeft de mondhygiënist hier advies over. Bij gevoelig tandvlees voert de mondhygiënist meerdere onderzoeken uit en krijg je hier ook advies over. Heb je last van een koortslip of een tandvleesontsteking? Geen probleem, want de mondhygiënist kan een lasertherapie uitvoeren zodat dit verdwijnt. Ten slotte wordt er advies gegeven over een gezonde voeding, want dit draagt veel bij aan het hebben van een gezond gebit

Gerelateerde berichten

Over ons

Op kleinevoet.nl ga je meer ontdekken over je eigen modesmaak en hoe je een outfit snel en voordelig samen weet te stellen.

Contactgegevens

Via info @ opkleinevoet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden