Op kleine voet

Kinderen tanden laten poetsen: als een team!

Geplaatst op

Het is zeer belangrijk dat de mond en tanden van je kind gezond zijn. Zorgvuldig zorgen voor de tanden van je kind zal helpen te wennen aan goede hygiënische gewoonten. Dit is een noodzakelijke voorwaarde voor het langdurige genieten van het permanente gebit. Het kan moeilijk zijn om je kind deze mondhygiëne gewoonten aan te leren. Een van de beste manieren om hen te helpen, is door samen als gezin te borstelen en flossen. Daarnaast kun je de kinderen natuurlijk ook al op jonge leeftijd meenemen naar de tandarts zoals bij tandarts Rotterdam.

WAAROM JONG BEGINNEN?

Veel ouders hebben de indruk dat de melktandjes van kinderen niet goed verzorgt hoeven te worden. De gedachte is vaak: ‘Deze worden later in het leven toch vervangen door permanente tanden.’ Het kindergebit kan echter een grote invloed hebben op de manier waarop de permanente tanden groeien en de manier waarop je kindje later eet, kauwt en praat. Het goed verzorgen van de tanden van je kind is daarom zeer belangrijk en zal je kind ook helpen om goede zelf ook te leren wat goede mondhygiëne inhoudt. Dit zorgt ervoor dat zij op latere leeftijd zelf ook goed kunnen zorgen voor het permanente gebit.

HOE HELPT JE EEN KIND OM TANDEN TE POETSEN?

Duidelijk maken dat het belangrijk is om twee keer per dag twee minuten lang te leren borstelen is niet eenvoudig. Kinderen willen vaak helemaal niet hun tanden poetsen omdat ze niet begrijpen waarom het zo belangrijk is. Leg daarom duidelijk uit waarom het zo belangrijk is, in voor je kind begrijpelijke termen. Vertel bijvoorbeeld dat er eten vast kan komen te zitten tussen de tanden, wat schade aan de tanden (of zelfs holtes) kan veroorzaken als het niet wordt verwijderd door wassen en flossen.

MAAK ER TEAMWERK VAN

Kleine kinderen nemen dingen die hun ouders doen vaak zeer snel over – ze zijn zeer goed in het kopiëren van dingen die ze horen en zien. Wanneer ze zien dat hun ouders en oudere broers en zussen hun tanden twee keer per dag poetsen, willen ze ook hun tandenpoetsen. Maak er daarom een groepsactiviteit van en poets gezamenlijk met zijn allen.

MAAK ER EEN PLEZIERIGE ACTIVITEIT VAN

Twee minuten kan veel tijd zijn voor een (hyper)actief kind, maak het daarom leuk en interactief. Sommige kinderen poetsen graag hun tanden wanneer hun ouders hun favoriete liedjes afspelen of een dansje kunnen doen. Twee minuten gaan zeer snel voorbij als kinderen dansend op hun favoriete liedje kunnen tandenpoetsen.

LAAT ZE HUN EIGEN TANDENBORSTEL EN TANDPASTA UITKIEZEN

Neem je kindjes mee naar de winkel zodat ze zelf hun tandenborstel en tandpasta kunnen uitkiezen. Je kind vindt waarschijnlijk een tandenborstel met zijn of haar favoriete cartoon en wil dan zijn of haar tanden poetsen met deze speciale tandenborstel. Er zijn ook veel kindvriendelijke tandpasta’s die minder intens zijn dan veel andere volwassen tandpasta’s, ook voorzien van verschillende cartoon figuren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op kleinevoet.nl ga je meer ontdekken over je eigen modesmaak en hoe je een outfit snel en voordelig samen weet te stellen.

Contactgegevens

Via info @ opkleinevoet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden