Op kleine voet

Je woning babyklaar maken: topidee

Geplaatst op

In een huishouden met kleine kinderen zijn verschoontafels geen overbodige luxe. Maar je kunt meer in je woning doen om deze helemaal babyklaar te maken. Hoe je dat precies kunt doen, nemen we graag met je door in deze tekst. Dus we raden je zeker aan om lekker door te lezen. Zo wordt het vroege opstaan en het weinige slapen met je nieuwe kind, als aanwinst voor de familie, een stuk gemakkelijker. 

Gebruik veiligheidshekken binnenshuis

In de eerste plaats moet je binnen veiligheidshekjes plaatsen die als barrière fungeren. Door barrières op te zetten, wordt het voor kleintjes moeilijk om op gevaarlijke plaatsen te komen, zoals trappen, open haarden en badkamers. Als je een trap afzet, zorg er dan voor dat je boven en onderaan de trap een hekje plaatst. Als je baby begint te kruipen, kun je overwegen om het onderste hekje een paar treden lager te zetten, zodat je kind kan oefenen met traplopen. Maar zorg ervoor dat het hekje binnen handbereik blijft, zodat je kind geen tuimelpartij maakt.

Doe kasten op slot

Investeer in veiligheidssloten voor elke lade of kast die potentieel gevaarlijke of giftige producten bevat, zoals schoonmaakmiddelen, medicijnen, scherp gereedschap, gereedschap en alcoholische dranken. Het is het gemakkelijkst om sloten te kopen die automatisch in werking treden wanneer je de deur sluit.

Stopcontacten afdekken

Bedek ook je stopcontacten voordat je kind de kans heeft om erachter te komen dat zijn of haar vingers in de gaten passen. Als je ambitieus bent, kun je de standaard schakelbordjes vervangen door exemplaren die automatisch verschuiven en de stopcontacten afdekken als ze niet worden gebruikt.

Maak gevaarlijke ruimtes ontoegankelijk

Je kunt ook overwegen om de keuken, de badkamer en het kantoor af te sluiten met een hekje of een kindveilige deurknopbeschermer. Zet in de badkamer veiligheidsgrendels op de toiletdeksels en laat je kind nooit alleen in bad. In de keuken moeten de oven en de vaatwasser vergrendeld zijn en moeten er afdekplaatjes op het fornuis zitten, zodat je kind de branders niet kan aansteken. 

Lassie heeft misschien een eigen mening over je kind

In de Nederland  worden jaarlijks een flink aantal mensen door honden gebeten, waarvan meer dan de helft kinderen. Elke hond kan agressief worden, dus laat je kind nooit alleen met een hond. Tot je kind minstens drie jaar oud is, moet je geen speelgoed voor huisdieren kopen met ogen, knopen of andere kleine onderdelen die verstikkingsgevaar kunnen opleveren. Het is ook een goed idee om hard voedsel weg te leggen als je huisdier klaar is met eten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op kleinevoet.nl ga je meer ontdekken over je eigen modesmaak en hoe je een outfit snel en voordelig samen weet te stellen.

Contactgegevens

Via info @ opkleinevoet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden