Op kleine voet

Je kinderkledingbedrijf veiliger maken

Geplaatst op

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je kinderkledingbedrijf een stuk veiliger te maken dan het op dit moment is. Het is erg belangrijk dat voordat je aan de slag gaat met je bedrijf, natuurlijk dienen de basale dingen altijd in acht genomen worden. Zo is het natuurlijk heel erg belangrijk om niet met giftige stoffen te werken waar je werknemers aan blootgesteld worden. Daarnaast is het zo dat er beschermingsmaterialen nodig zijn, zoals maskers en brillen, wanneer er toch gebruik gemaakt wordt van irriterende stoffen. Er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen om je bedrijf veiliger te maken. Dit nemen we in deze blog met je door dus lees snel verder.

Duidelijke looppaden 

Het is erg belangrijk dat er duidelijke looppaden in je bedrijf aanwezig zijn. Dit kun je aangeven met markeringen. Ook is het mogelijk om een afscheiding te maken tussen het pad waar mensen lopen en de route waar bijvoorbeeld heftrucks rijden.

Alarmsysteem 

Wanneer er een ongeluk zou gebeuren is het echt belangrijk dat er direct alarm geslagen kan worden. Daarvoor is een alarmsysteem dat geactiveerd kan worden. Zo weet iedereen dat ze het gebouw moeten verlaten. 

Zorg dat je een bedrijfshulpverlener in de arm neemt

Wanneer je een bedrijf hebt met bijvoorbeeld een of meerdere medewerkers, dan is het erg belangrijk dat je een bedrijfshulpverlener in dienst hebt. Zo’n hulpverlener kan al binnen een dag een bedrijfshulpverlener-certificaat halen. Een bhv cursus is zowel op de werkvloer als extern te volgen en duurt maximaal 1 dag. Tijdens de cursus leren de bedrijfshulpverleners eerste hulp verlenen, een beginnende brand blussen en een pand ontruimen. 

Het is verplicht om een bedrijfshulpverlener in dienst te nemen wanneer je bedrijf hebt van een of meerdere mensen. Wanneer je één persoon in dienst hebt, is het vaak het geval dat de eigenaar van het bedrijf een dergelijke cursus gedaan heeft zodat hij of zij de verschillende taken kan vervullen tijdens een ongeval.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op kleinevoet.nl ga je meer ontdekken over je eigen modesmaak en hoe je een outfit snel en voordelig samen weet te stellen.

Contactgegevens

Via info @ opkleinevoet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden