Op kleine voet

Is een haartransplantatie veilig?

Geplaatst op

Als trotse vader heb je natuurlijk ontzettend veel leuke ervaringen. Het vaderschap is prachtig, maar tegelijkertijd beginnen veel mensen rond deze periode ook voor het eerst te merken dat ze een dagje ouder worden. Denk bijvoorbeeld aan haaruitval. Veel mannen worden kaal naarmate ze ouder worden. Dat heeft uiteraard niet met de kinderen te maken, maar met leeftijd. Je kunt kaal worden omdat de haarzakjes in je hoofdhuid niet goed tegen testosteron kunnen. Veel mannen die kaal worden, zijn daar onzeker over. Dat hoeft in principe niet, want dit heeft bijvoorbeeld niets met je gezondheid te maken. Heb je toch liever haar, dan kun je een haartransplantatie ondergaan.

Wellicht een beter alternatief dan medicijnen

Een haartransplantatie lijkt een vrij heftige ingreep. De haarzakjes worden namelijk operatief verwijderd van een plek waar je nog wel haar hebt (het achterhoofd) en vervolgens op de kalende plekken geplaatst. Toch is een haartransplantatie voor de langere duur dan de medicijnen tegen haarverlies. De huidige medicijnen werken namelijk alleen zolang je ze blijft gebruiken. Stop je met de medicijnen, dan valt het haar ook weer uit. Bovendien kennen de medicijnen ook bijwerkingen. Veel mensen besluiten daarom om uiteindelijk een haartransplantatie te nemen.

Hoe lang duurt een haartransplantatie?

Een haartransplantatie duurt ongeveer acht uur. Daarna is er ook nog sprake van een herstelperiode. De eerste dagen kun je de hoofdhuid nog niet wassen. Daarnaast kun je de eerste week ook niet sporten. Ook mag de hoofdhuid gedurende de herstelperiode niet in contact komen met zonlicht.

Zodra de herstelperiode is afgerond, is het nog een kwestie van afwachten voordat het haar de gewenste lengte is. Zodra het haar lang is, kun je een kapsel aannemen dat goed bij je past.

Kent een haartransplantatie ook risico’s?

Een haartransplantatie kent eigenlijk weinig risico’s. Soms overschat men de resultaten echter. Het is dus wel zeer belangrijk dat je een realistisch beeld krijgt van welke resultaten je kunt verwachten. Een betrouwbare arts zal je daarom ook altijd goed informeren. Het is zeker aan te raden om je goed in de verschillende klinieken te verdiepen. Zo weet je zeker dat je straks goed geïnformeerd wordt en door een betrouwbare arts behandeld zal worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op kleinevoet.nl ga je meer ontdekken over je eigen modesmaak en hoe je een outfit snel en voordelig samen weet te stellen.

Contactgegevens

Via info @ opkleinevoet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden