Op kleine voet

Het masseren van je kinderen

Geplaatst op

Veel mensen kunnen goed genieten van een massage op zijn tijd. Je ontspant en je spieren worden weer wat losser. Ook je kinderen kun je masseren. Zelfs al vanaf dat ze een baby zijn. Massages brengen je kinderen ook veel goeds, namelijk: ontspanning, rust, het stimuleren van zelfvertrouwen, betere doorbloeding, spijsvertering, ademhaling, slaap en het geeft een goed en liefdevol gevoel aan je kindje. Het masseren van je kinderen gaat niet per se over techniek, maar meer over de liefde en de aandacht die je je kind geeft. 

Het masseren van je baby

Wanneer je je pasgeboren kindje wilt masseren moet je ervoor zorgen dat je dit heel zachtjes doet. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Riss-methode. Dit houdt in dat je het ruggetje zachtjes streelt en dat de massage wordt afgesloten met een aantal minuten wiegen. Wiegen is goed voor het evenwichtsorgaan en de neurologische ontwikkeling. Bij darmkrampen kan een massage ook uitkomst bieden. 

Het masseren van je dreumes 

Wanneer je kindje in de leeftijdscategorie terecht komt van een dreumes, kan hij of zij vaak niet stil zitten. Het echt geven van een massage zit er dan misschien niet in. Wel kun je een aantal minuten kort de voetjes masseren. 

Het masseren van je peuters en kleuters

Wanneer je kinderen ouder wordt, wordt het steeds makkelijker om te masseren. Ze kunnen er echt even goed voor gaan zitten of liggen. Je kan een massage bijvoorbeeld integreren tijdens het slaapproces. Een massage net voor het slapen gaan helpt hun tot rust te komen. Een massage kan ook prima met het pyjamaatje nog aan. 

Vergeet zelf ook niet te ontspannen

Wanneer je kinderen hebt cijfer je jezelf best vaak weg. Probeer daarom ook goed voor jezelf te zorgen en momentjes te pakken wanneer jij echt even helemaal kan en mag ontspannen. Een snelle stoelmassage in Zoetermeer is een goede optie. Hierbij wordt je rug en nek gemasseerd en kun je je kleding gewoon aanhouden. Ideaal!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op kleinevoet.nl ga je meer ontdekken over je eigen modesmaak en hoe je een outfit snel en voordelig samen weet te stellen.

Contactgegevens

Via info @ opkleinevoet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden