Op kleine voet

Het gebruik van beugels als orthodontische behandeling

Geplaatst op

Een van de meest voorkomende procedures in de orthodontische behandeling is het gebruik van een beugel. Het proces houdt in dat de beugel wordt gebruikt in de juiste uitlijning van de tanden om de druk op de kaken te verlichten. Deze beugels kunnen, afhankelijk van de keuze van de patiënt, van metaal of kunststof worden gemaakt. Orthodontisten gebruiken deze behandeling om de tanden te bewegen of de positie van het onderliggende bot te corrigeren.

Orthodontische behandeling voor alle leeftijden

Sommige mensen erven van hun ouders onregelmatigheden in de tanden of problemen zoals een verkeerde uitlijning, overbelasting van de tanden en kromme tanden. Dit wordt waargenomen bij kinderen van zes tot twaalf jaar oud. Er zijn verschillende oorzaken voor een imperfecte beet zoals een verkeerd uitgelijnde kaak, extra tanden, overbezetting van de tanden, en tijdens en na de kindertijd gewoonten zoals duimzuigen. Tandartsen (zoals deze tandarts uit Capelle aan den IJssel) raden aan om tussen de 8 en 14 jaar te zoeken naar correctie om de beste resultaten te bereiken. Voor volwassenen kan het een grote uitdaging zijn om de tand uitlijning te corrigeren en het kan ook langer duren om te behandelen omdat de gezichtsbeenderen niet meer groeien. Ze moeten ’s nachts buitenbeugels dragen voor een succesvol resultaat, dat een leven lang kan duren. Bovendien kan het kaakbot alleen worden veranderd door een chirurgische ingreep, vandaar de noodzaak van een orthodontische behandeling op jonge leeftijd.

Soorten beugels

De soorten beugels voor particulieren zijn onder andere wit, titanium, linguaal en verguld roestvrij staal. Er zijn tal van beugels voor kinderen, tieners en volwassenen, afhankelijk van de individuele behoeften. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor nikkel, dus tandartsen of orthodontisten kunnen titanium of vergulde roestvrijstalen beugels voor tanden aanbevelen.

De meeste patiënten wordt geadviseerd om een tandheelkundige beugel zo’n 2 tot 3 jaar te dragen voor positieve resultaten. Tieners schamen zich vaak voor het gebruik van een metalen beugel en geven de voorkeur aan de onzichtbare beugel die is gemaakt van transparante en plastic uitlijners. Deze worden 22 tot 23 uur per dag gedragen en worden elke twee weken vervangen door een nieuwe set.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op kleinevoet.nl ga je meer ontdekken over je eigen modesmaak en hoe je een outfit snel en voordelig samen weet te stellen.

Contactgegevens

Via info @ opkleinevoet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden