Op kleine voet

Heb je recht op een schadevergoeding voor de medische behandelingen van je kind?

Geplaatst op

Het opvoeden van kinderen is een tamelijk dure aangelegenheid. Het is echter elke cent waard om jouw zoon of dochter op te zien groeien naar volwassenheid, met alle ups en downs die daar nu eenmaal bijhoren. Wanneer een ander echter verantwoordelijk is voor kosten die je maakt voor je kind, dan wil je die kosten uiteraard het liefst vergoed zien.

De kosten van de medische behandelingen van jouw zoon of dochter kunnen hoog oplopen

Ben je net met je nog piepjonge zoon of dochter op pad, word je aangereden door een tegemoetkomende automobilist die even niet oplette. Gevolg; veel schade aan de auto en een gehavend kind dat medische behandelingen zal moeten ondergaan om de opgelopen verwondingen te laten herstellen. Is dit aan de orde, dan heeft je kind letselschade opgelopen. Dat betekent dat de veroorzaker van het ongeval een schadevergoeding moet betalen. Van die vergoeding kunnen bijvoorbeeld de behandelingen van je nog jonge kind betaald worden. Want daar hoef je natuurlijk niet zomaar zelf voor op te draaien, ongeacht dat je er elke euro voor over hebt om de behandelingen voor je kind mogelijk te maken.

De veroorzaker van het ongeval dient wel de aansprakelijkheid te erkennen

Letselschade krijg je niet zomaar spontaan overgemaakt, ook al niet vanwege de soms hoge bedragen die ermee gepaard gaan. Het losweken van letselschade is dus echt werk voor een specialist. Ook dient de veroorzaker van het geval te erkennen dat hij of zij verantwoordelijk  was voor het ongeluk. En ook dat kan soms best een probleem zijn. De specialist weet echter de weg en kent de valkuilen. Laat die dus gewoon zijn werk maar doen. De rest komt wel.

Immateriële letselschade laat zich moeilijk in een geldbedrag uitdrukken

Er worden overigens vaak twee soorten letselschade onderscheiden. Zo is er materiële schade, dat is dus de schade die in geld uit te drukken is. Mooi voorbeeld zijn de kosten die je maakt voor de behandelingen van jouw kind als gevolg van het ongeval. Daarnaast heb je ook immateriële schade, ook wel smartengeld genoemd. Dit wordt ook wel omschreven als de emotionele schade. De moeilijkheid van immateriële schade is dat het zich maar lastig in een geldbedrag laat uitdrukken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op kleinevoet.nl ga je meer ontdekken over je eigen modesmaak en hoe je een outfit snel en voordelig samen weet te stellen.

Contactgegevens

Via info @ opkleinevoet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden