Op kleine voet

De voordelen van een verloskundige

Geplaatst op

Veel vrouwen willen graag in huis bevallen, met een verloskundige is dit mogelijk. Het is erg fijn dat er in Nederland zo goed verloskundigsysteem is. Wat zijn precies de voordelen van een verloskundige? We nemen het met je door in deze blog. Wil je meer weten? Lees dan ook onze andere blogs. Die gaan over alles wat te maken heeft met ouderschap en kinderen. 

Een verloskundige biedt je de nodige voordelen

Als je thuis wilt bevallen dan kan dat, maar alleen wanneer geen risico’s zijn. Je moet dus hiervoor wel zeker weten dat er geen risico’s zijn. Een verloskundige assisteert dan thuis. Ook een huisarts kan een rol vervullen in een thuisbevalling

Door het verloskundigsysteem wordt een zwangerschap en bevalling zoveel mogelijk gezien als een normale gebeurtenis. Dat maakt dat vrouwen altijd thuis kunnen bevallen (als er geen risico´s zijn) en niet standaard naar het ziekenhuis hoeven. Verloskundigen zorgen ervoor dat er geen onnodige medische ingrepen gedaan hoeven worden. 

Door de bevalling als een normale gebeurtenis te behandelen wordt de spanning zoveel mogelijk verlaagt waardoor de bevalling op een zo goed mogelijke wijze kan geschieden. 

Toch naar het ziekenhuis

Het kan zijn dat er wel een zekere medische indicatie is, dan is het mogelijk om begeleid te worden door gynaecoloog in het ziekenhuis (dus geen thuisbevalling). De verloskundige en een arts-assistent kan je ook helpen. Des te dringender de medische indicatie, des te gespecialiseerde degene die je gaat begeleiden. Dus een stevige indicatie vraagt om een gynaecoloog, et cetera. Het gebeurt ook wel eens dat het de bedoeling was om in huis te bevallen, maar dat er later toch besloten wordt om naar het ziekenhuis te gaan. Een verloskundige kan alle nodige hulp inschakelen die nodig is. Ze is dus een expert die zeer dicht bij de mensen staat. Verloskundige Amsterdam: Pregnanta geboortezorg helpt je met kennis en kunde. 

Wil je meer weten over kinderen en alles wat bij het ouderschap komt kijken? Lees dan ook even onze andere blogs. Zo ben je steeds op de hoogte.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op kleinevoet.nl ga je meer ontdekken over je eigen modesmaak en hoe je een outfit snel en voordelig samen weet te stellen.

Contactgegevens

Via info @ opkleinevoet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden