Op kleine voet

De voor- en nadelen van een slotjesbeugel achter je tanden

Geplaatst op

Een beugel is voor volwassenen veel minder vanzelfsprekend. Toch is een beugel de enige oplossing om je tanden weer recht te krijgen. Bij jongeren is dit een ander verhaal: vooral omdat veel van hun leeftijdsgenoten met een beugel lopen rond de puberteit. Volwassen vinden het soms ongemakkelijk om dan ook hun (slotjes)beugel te tonen. Recente ontwikkelingen in de tandartsindustrie maken het mogelijk om ook een beugel te kiezen die je niet snel ziet: namelijk een beugel áchter je tanden. Maar waarom wordt dit toch veel minder toegepast dan de reguliere slotjesbeugel?

De voordelen van een beugel achter de tanden

Onzichtbaar voor anderen

De grootste aantrekkingskracht van slotjes achter de tanden is natuurlijk dat je ze niet direct zichtbaar zijn door anderen. Iemand kan er tijdens een gesprek een glimp van opvangen, maar verder zijn ze niet vinden. Dit is enorm aantrekkelijk, vooral voor volwassenen, die besluiten om later in hun leven een beugel te nemen.

Zelfde behandelingstijd

Beugels die achter de tanden worden geplaatst hebben ongeveer dezelfde behandelingstijd als normale beugels. Je zit dus niet langer aan een beugel vast dan nodig. Bovendien bieden vrijwel alle tandartsen en orthodontisten deze nieuwe vorm van tandheelkunde al aan.

Nadelen van een beugel achter de tanden

Wennen aan de spraak

Doordat de beugel achter je tanden zit, kan het in het begin zorgen voor een aangepaste spraak. Dit komt doordat je tong bij sommige klanken op een andere manier tegen je tanden aan ligt. Omdat mensen zich zo goed kunnen aanpassen, worden uiteindelijk de spraakpatronen aangepast en komt het normale spraakgeluid na een paar weken weer terug.

Lastiger om je mondhygiëne bij te houden

Het kost meer moeite om te flossen en borstelen als er een draad achter je tanden zit. Hierdoor kan het lastiger zijn om je mondhygiëne perfect te houden. Verder zijn er bepaalde voedingsmiddelen die vermeden moeten worden, zoals dingen die plakkerig en hard zijn. Echter, dit geldt natuurlijk ook bij de reguliere slotjesbeugel.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op kleinevoet.nl ga je meer ontdekken over je eigen modesmaak en hoe je een outfit snel en voordelig samen weet te stellen.

Contactgegevens

Via info @ opkleinevoet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden