Er zijn een heleboel mensen die stress hebben voor de tandarts. Het kan zijn dat er in het verleden wat nare ervaringen zijn geweest en daardoor een bepaalde angst of stress voor de tandarts ontwikkeld is. Gelukkig is hier de laatste jaren heel veel aandacht voor geweest en is er een specialist opgestaan die mensen met angst voor tandheelkundige behandelingen kan helpen: de narcosetandartst. We ga je meer vertellen over wat de diensten van deze tandarts precies inhouden.

Let op: het is erg belangrijk om regelmatig bij je tandarts langs te gaan voor een periodieke controle. Alleen door regelmatig bij je tandarts langs te gaan, kun je infecties zoals parodontitis voorkomen.

Een rustgevende pil 

Veel mensen zijn bang voor de tandarts, maar die hebben eigenlijk geen grote angsten. Daardoor is het mogelijk om zonder specialistische behandeling verder de normale behandeling aan te kunnen. Ook zijn de mensen die er wel erg bang voor zijn en andere zaken nodig hebben om de behandeling te kunnen ondergaan. Daarom heeft de narcosetandarts een rustgevende pil voor deze mensen om de stress weg te nemen en gewoon een behandeling bij de tandarts te kunnen krijgen. Wanneer de patiënt rustiger is, is het ook mogelijk voor de tandarts om zijn werk beter te doen en dat is natuurlijk ook weer voordelig voor de patiënt.

Een roesje

Het is mogelijk om een lichte narcose te krijgen bij de narcosetandarts, vandaar ook de naam, en op deze manier alle stress weg te laten vloeien. Een lichte narcose is een ideale manier om eventjes een beetje van de wereld te zijn en de stress niet te merken. Deze manier is ook geschikt voor kinderen. Het is echter wel zo, dat de tandarts in eerste instantie altijd probeert om via gesprekstechnieken mensen van hun angsten af te helpen. Een combinatie van bijvoorbeeld de gesprekstechnieken en de genoemde middelen is ook een optie en dat bijvoorbeeld stap-voor-stap, de middelen afgebouwd worden. Er zijn heel veel mensen onterecht angstig voor de tandarts omdat de verschillende behandelingen heel goed zijn en zelfs nog beter dan vroeger. Ga dus gewoon naar de halfjaarlijkse controle toe en zorg ervoor dat er problemen voorkomen kunnen worden.

Pin It on Pinterest