De gemakkelijkste methode is de algemene anesthesie met gas die ze gebruiken in de meeste operaties met dagelijkse routine. Deze wordt ook toegepast door een gespecialiseerde tandarts: de narcose tandarts. Dit is zo’n eenvoudige verdovingsmethode die met behoud van de wakende toestand zorgt voor een niveau van ontspanning zoals een veranderde staat van bewustzijn na het drinken, natuurlijk zonder de onaangename effecten en de kater die gepaard gaan met de dronkenschap. Tijdens een dergelijke ingreep werkt de patiënt op verzoek samen met de medische verzorger en onthoudt alles, maar de angst kan perfect worden opgelost.

Sedatie

De veneuze sedatie zorgt voor een diepere ontspanning dan de algemene verdoving met gas. Het effect van de intraveneuze dosering van de slaapdroogte zorgt voor een diepe slaap, maar elke reflex zoals spontane ademhaling, hoesten of zelfs de pijnstimulans blijft aanwezig. Daarom is na de tentoonstelling van de slapende droogte de plaatselijke verdoving noodzakelijk, hoewel de patiënt niets hoeft te voelen. De patiënt is altijd al in diepe slaap, dan kan hij op elk moment wakker worden door het medicijn te stoppen. Tijdens een dergelijke ingreep herinnert de patiënt zich niets meer, behalve dat hij/zij zich iets aangenaams kan herinneren. Nadat de keelreflex door de ontspanning afneemt, is het, om verstikking te voorkomen, vooral aan te raden voor behandelingen in de frontale gebieden.

Geïntubeerde narcose

De zogenaamde geïntubeerde narcose zorgt voor de diepste narcose. In dit geval worden alle reflexen uitgeschakeld, er is geen spontane ademhaling en de spiertonen ontspannen. In dit geval zorgt de anesthesist voor de belangrijkste levensfuncties, met een verdovingsapparaat ademt de patiënt, en met de intraveneuze doseringsmiddelen houdt hij met het verdovingsgas de benodigde diepe narcose in stand. Bij zo’n diepe narcose kan de patiënt langzaam wakker worden en na de ingreep kan het zelfs een hele dag duren voordat alle aanhoudende effecten van de narcose verdwijnen. Dit soort anesthesie die ook bij operaties in het ziekenhuis wordt gebruikt, en daarmee, en daarmee, en zelfs meerdere uren lange interventies die zonder problemen kunnen worden uitgevoerd, hoeven we niet te letten op de gevaren van verstikking.

Pin It on Pinterest