Elk jaar is het weer een verrassing welke namen het vaakst gekozen worden. Dit is sterk afhankelijk van de nieuwe trends. Zo werd je vroeger vaak vernoemd naar je vader, moeder, opa of oma. Zo worden de laatste jaren steeds kortere namen uitgekozen. Daarnaast zie je namen zoals Emma en Noah ook terug als namen die altijd vaak worden gekozen. Kijk je ook uit naar de geboorte van je nieuwe kind? Doe inspiratie op voor nieuwe namen en hoe je de naam het beste kan presenteren op het geboortekaartje.

Geboortetrend

Er worden in Nederland steeds minder kinderen geboren. Dit wordt sterk gelinkt met het feit dat vrouwen hedendaags gemiddeld langer doorstuderen en steeds meer werken. Kinderen worden daarnaast ook steeds later geboren. Daarnaast is er ook een trend dat er steeds minder broertjes en zusjes worden geboren. De gemiddelde gezinsgrootte daalt dus ook. Zo werden in 2010 zo’n 184.000 baby’s geboren en in medio 2018 waren dit er nog maar 169.000. Het gemiddelde aantal kinderen daalde daarmee van 1,8 naar 1,59 per vrouw.

Jongensnamen

De meest gekozen jongensnamen in het jaar 2020 bestaat uit de volgende top 10:

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam
 4. Lucas
 5. Daan
 6. Finn
 7. Levi
 8. Luuk
 9. Mees
 10. James

Meisjesnamen

Onder de meisjesnamen is de volgende top 10 het populairst in het jaartal 2020:

 1. Emma 
 2. Julia
 3. Mila 
 4. Tess 
 5. Sophie 
 6. ZoĆ« 
 7. Sara 
 8. Nora 
 9. Yara 
 10. Eva

Geboortekaartjes

Je familie, vrienden en kennissen kun je niet beter inlichten over de naam van je kinderen dan met gepersonaliseerde geboortekaartjes. Zo zijn er veel diverse stijlen beschikbaar en kan je uit meer dan 2000 ontwerpen kiezen. Bestel snel en in grote getalen geboortekaarten. Zo is het gebruikelijk om op de tweede dag na de bevalling de geboortekaartjes te laten bezorgen. Bekijk meer voorbeelden en tips op geboortekaartjes.nl.

Pin It on Pinterest